Den autentiske leder, 4 onsdage i jan. ’22 (24 timer)

DKK5.800,00

Den autentiske leder, 4 onsdage i jan. ’22

4 onsdage i jan. ’22 | 09.00 – 15.30

Onsdage: 05.01, 12.01, 19.01, 26.01 – 2022. Alle dage 9-15.30
Forplejning: rundstykker, formiddagsfrugt, middagsmad, eftermiddagskaffe, vand/kaffe/te.

12 på lager

Beskrivelse

Den autentiske leder

et teoretisk forløb omkring din egen ledelse og hvordan du er autentisk – ved at være dig.

 

Som leder i det private, på det liberale område og måske som leder af en større behandlerklinik er står man ofte alene med sine refleksioner over de forandringer man kan stå i, når man vil indføre noget nyt.

Den autentiske leder som kursus er til dig der ønsker at blive endnu bedre til at sætte ord på dine handlinger, danne refleksion over din praksis og tilpasse dine nye tanker til en god nytteværdi. Rigtig mange ledere kender godt til begreber som “perspektivering”, “refleksion” og “praksis”. Lige for tiden er “ny normal” eller “new normal” også hotte BUZZ-WORDS, men det arbejder vi ikke med på dette kursus.– Vi arbejder med det autentiske i at være ledere – og at være autentisk leder, betyder at man definere sine egne ord og værdier – ikke ord man bruger fordi det er smart.

At være autentisk leder betyder også, at man står på mål for sig selv. Man tør være ledere fordi man tror på sig selv og sine autentiske intentioner. Ingen ledere er ens, og derfor er der heller ikke (nødvendigvis) rigtigt og forkert indenfor ledelse. Som autentisk leder kan man hurtigt komme til at træde nogen over tæerne – men er det ikke bedre at træde, end slet ikke at bevæge sig?

Hos VantagePoint arbejdes der på dette modul med autentisk ledelse, hvor vi får jer som deltagere til at tænke refleksivt over deres praksis. Vi tænker – overvejer muligheder og gengentænker de muligheder vi er kommet frem til. Var der noget vi opdagede undervejs som kan bruges? Kan vi trække en gammel erfaring frem og anvende denne nu?

 

TÆNK -> OVERVEJ -> GENTÆNK

At være autentisk leder fordre også, at man arbejder konstruktivt ud fra sine handlinger, og hele tiden bliver bedre ud fra det man kan. Autentisk ledelse handler om at man tror på sig selv, finder ro i sig selv og samtidig undersøger den verden man arbejder i – og involverer den verden man arbejder i.

HANDLING -> REFLEKSION -> FORFRA

Hvad er god ledelse? – det er et god spørgsmål. Det kommer an på konteksten i netop den arena man arbejder i som leder. Nogle aktører som du møder som leder vil sige at “god ledelse” er baseret på teori og andre at det er forankret i praksis. De sidste vil helt sikkert definere deres ledelse ud fra en tese om, at teorier er det mindste i ledelse – mens det handler om at være “synlig i praksis”.

At være autentisk leder handler om at definere sig selv og samtidig drage nytte af sine erfaringer, set i en nutidig perspektiv og tilpasset efter den omskiftelige hverdag vi alle oplever, når vi arbejder med ledelse og mennesker. Som leder vil du få indspark og træning til at kunne blive bedre til at træffe gode og kvalificerede beslutninger – og du kan få gentænkt din ledelse via refleksion, nysgerrighed og undersøgelse at egen praksis.

DO – RE DO

Som leder er det godt at være autentisk – det koster måske lidt på den korte bane at være den man er, men på lang sigt er det lettere at stå ved den man er som leder ved blot “at være som man er“. Det er også vigtigt ikke at være bange for at gøre noget. Netop de ledere der følger sig hæmmet er dem der har størst tendens til at miste / afvige fra deres autentiske lederskab.

Som autentisk leder kan man hurtigt komme til at træde nogen over tæerne – men er det ikke bedre at træde, end slet ikke at bevæge sig?

 

 

Målgruppe

Modulet er for dig der gerne vil lære mere om “ledelse af organisationer i en brydningstid”, hvor der er behov for at stille skrapt på forandringsledelsen. Det kan være du er klinikejer, leder i en privat virksomhed eller har anden relevant baggrund for deltagelse – hvor du kan bibringe med gode refleksioner fra virkeligheden. Det kan også være du er “helt ny indenfor ledelse” og det er også helt fint.


Evaluering

Undervisningen afsluttes med kursusbevis.

Al den brugte teori på de fire undervisningsgange vil blive gennemgået af underviser. Det er hensigten at deltagerne på forhånd, fra gang til gang, har læst fremsendt undervisningsmateriale som gennemgås på undervisningsgangene. Der laves gruppeøvelser til refleksion og der inddrages cases fra deltagernes egen praksis som kobles sammen med teorien.

 

Undervisningsdatoer:
Onsdage: 05.01, 12.01, 19.01, 26.01 – 2022. Alle dage 9-15.30

 

Timer:
24 undervisningstimer

 

Med i prisen:
forplejning, grundbøger og kususbevis.

 

Sted: BusinessPark Struer, lokale “tilgår”

 

Underviser

Jens Ottosen, RAB-Zoneterapeut
uddannet zoneterapeut i 2012
Løbende videreuddannelse

CV.:
læreruddannet 2005
tidligere konstitueret skoleleder i Holstebro Kommune
tidligere viceleder i Holstebro Kommune i 4 år.

Diplom i Ledelse i det offentlige 2020

*forandringsledelse
*styring og strategi
*ledelse, medarbejdere og faglig udvikling
*økonomisk ledelse
*kommunikation
*det personlige lederskab

øvigt:

selvstændig behandler: StruerZoneterapi.dk